Orsabitte, eller Orsahäxan
Det är jag.
Kallmora by i Orsa, norra Dalarna, är platsen där jag växte upp, och det är till Orsa jag alltid har återvänt. Fast nu har jag nog fastnat här för gott. Det känns inte lika angeläget längre, att flytta omkring och testa nya jaktmarker. Dessutom trivs ju småfolket, hustomten och alla trollen här- och drakarna flyger fritt.
Idag är jag en väl rotad hemvändare med många engagemang i föreningslivet här i Orsa.

   
Bilder från min 60-årsdag, foto: Orsafotografen

Jag har en son - Tobias
Han bor och trivs i Malmö sedan många år. Ibland kommer han hem till Kallmora på semester, och så försöker vi alltid träffas när det är bokmässa i Göteborg.
I Malmö arbetar han som programmerare på Massive Entertainment AB, numera ett UBISOFT-företag, som producerar STORA dataspel.

Han gör också musik och spelade synt i det framgångsrika bandet Interlace. Han gör egen musik hemma i sin "man-cave", bland annat till mindre spel - som ex. för mobiler. Till sin mor har han faktiskt gjort "Tomtemusik" för CD-sagorna.(Fast jag fick vrida om armen lite.)
Man kan hitta en del av hans musik på SoundCloud, sök på "thesecretman".
 

Algot, långhårig tax
valde att bosätta sig med oss. Han  uppkallades efter morfar. Fast det var nog inte bara namnet han "ärvde" med tanke på vissa egenskaper. Å andra sidan lär de flesta taxar vara lite egensinniga, mycket uttrycksfulla och häftade med en aning långsinthet. Glad och humoristisk är honnörsegenskaper - men detta praktiseras med en mycket bestämd egen vilja.
Algot skrev en egen bok och bloggade flitigt, allt via sin spökskrivare MATTE.
I augusti 2012 lämnade han oss efter nära 15 år tillsammans. Algot finns alltid kvar i hjärtat.
             

Jag gillar att skriva, läsa, måla, se på video/DVD (helst en riktigt trevlig och mysig seriemördarfilm, gärna med övernaturligt inslag eller någon engelsk deckare), lyssna på musiken eller tystnaden, skog, skog, skog och skog och höga berg och solsken och sommar och jättegod vällagad mat och massor med andra saker som jag inte vill vara utan.

Jag gillar inte ont om tid, stress, oljud, färdigplanerade ledigheter, måste, måste, måste och måste, ett lågflygande sinnelag, fördomar, orättvisor, rasism och ärtsoppa, vitlök och surströmming.

Jag har bott i Orsa, Hedemora, Säter, Orsa, Mora, Orsa, Borlänge, Orsa, Kungsbacka, Falun, Stockholm, Orsa, USA: Oklahoma, Orsa, Texas, Orsa, Oklahoma, Orsa, Orsa, Orsa och Orsa (fast mest ute på Brändagården i Åberga), och numera tillbaka i Kallmora by och släktgården.

Sedan reser jag förstås omkring ibland och står på scenen och berättar eller på bokmässan, föreläser eller jobbar i föreningar. Du kan också hitta mig på Orsa Bibliotek då och då. Helst av allt skriver jag mina böcker hemma vid datorn.

Ibland är jag grannasmor, ibland är jag häxa, ibland är jag tomtemor, ibland är jag medeltida sagoberättare, ibland är jag gruvmadam, ibland är jag bara politiker eller föreningsmänniska och ibland ja... ibland är jag mitt helt vanliga jag.