Smycken och miniatyrer

Amuletter
bär det personliga astrologiska tecknen på ena sidan. De är utförda i gammaldags stil - handmålade. Den andra sidan visar den eller de personliga skyddsrunor som hör till bäraren. Runt kanten finns dekor designad av två eller flera runtecken. Storleken på amuletterna varierar, likaså färg på stenen och dekoren.
Örhängen
tillverkas alltid av två matchande stenar (storlek, form och färg) och har dekor av runtecken. De monteras för med eller utan hål i öronen. Designen på örhängen kan varieras för att ev. matcha ett halssmycke.


Ringar

har dekor av runtecken, ofta med en kantdekor som avviker mot designen ovanpå. Stenen monteras på en försilvrad metallring som kan justeras till valfri storlek.

Runstenshängen

dekoreras oftast med en eller flera drakslingor, ofta med flera bildstensfigurer, och alltid med runskrift inuti slingan. Förutom drakslingan kan hänget dekoreras med vikingaskepp eller runtecken eller annan vikingatida dekor. Man kan läsa runorna med runnyckel om man har förstoringsglas. Storlek, form och färg på stenen varierar.Miniatyrer

är c:a fem cm upp till en dm höga och står på en sockelsten eller upprätt för sig själv. De har dekor som är inspirerad av de vikingatida bildstenarna man funnit i Norden. Den består av någon form av drakslingor med runteckenskrift samt flera bildstensfigurer och annan vikingatida dekor. Varje miniatyr berättar en historia eller beskriver en händelse ur vår nordiska mytologi. Storleken och färgen på stenen varierar men formen efterliknar en upprättstående runsten.

      Alla smycken och prydnader är målade på vanliga stenar. De flesta stenarna är plockade i Orsa, Älvdalen och Furudal i Dalarna. En del kommer från Funäsdalen eller Norge eller Danmark. (Jag plockar stenar överallt jag kommer åt.) Stenarna är noggrant tvättade men aldrig förbehandlade, dvs. inte slipade eller trumlade.

Dekoren målas för hand i svart och guld eller svart och silver. Utanpå får stenen minst två lager skyddslack, men dekoren tål förstås för den skull inte vatten vidare länge. Undantag är miniatyrbildstenar som inte lackas alls. De får behålla sin naturliga yta.

All runskrift är tydbar med runnyckeln (och kanske förstoringsglas). Skyddsrunorna tas ut personligen med hjälp av spårunor.

Smyckedetaljerna av metall är nickelfria, förgyllda eller försilvrade - motsvarande stenens dekor.