Sagan om
Erik på Baecknaberga gård

utkom juni 2007 helt på beställning av NVB- företagen i Beckomberga, Bromma.
Läs om invigningen av Beckombegaprojektet HÄR!

Idé och projekt: peggy communication,
Form & layout: Förnuft & Känsla
Illustrationer: Made by Alex
Foto: Mikael RöhrBittes saga handlar om Erik, en viking från Birka som slår sig ner i vildmarken tillsammans med sin Gudrun och döper sitt boställe till Baecknaberga Gård.

Baksidestext, UTDRAG:
"Exakt när Erik kom till Baecknaberga och slog ned sina bopålar vid berget intill backen, är det ingen som vet. Ursprungligen kom han från Birka. Men under en av sina jaktresor upptäckte han Baecknaberga och insåg snabbt, att detta var en underbar plats att bebygga och bo på.
I den här boken kan du läsa om Eriks liv och om farorna som kantade vägen innan har var framme vid målet: En bostad för sig själv och sin själs älskade, Gudrun.
Baecknaberga heter idag Beckomberga och ligger i stadsdelen Bromma i västra Stockholm. En titt i backspegeln vittnar om att beckomberga varit bebott åtminstone sedan bronsåldern. Gravsättningar, verktyg, glas och guldföremål berättar om hur livet gick till för många hundra år sedan.
Hur det var i Beckomberga så tidigt som på 800- eller 1000-talet är det ingen som vet. Kanske fanns här vikingar redan då. Vikingatiden är en fantasieggande period - därom vittnar inte minst denna lilla bok."

Boken skall delas ut av NVB-bolagen (till bl.a. skolbarnen i Beckomberga skola), och kommer därför INTE att kunna köpas i handeln.

UTDRAG ur boken:
"- Jag har ju sagt att jag inte vill, skriker Erik och reser sig så häftigt att bordet gungar till! Jag har ju precis kommit hem igen, och så vill du köra iväg mig!
Han slänger sin ätsked i matskålen så det skvimpar över åt alla håll och stirrar argt på Styrbjörn. Sedan vänder han sig om och stegar iväg mot dörren.
- Ja, gå ut du och kyl ner dig lite, slänger Styrbjörn efter honom, men han sneglar oroligt mot sin husfru, som säkert håller både ögon och öron vidöppna."
illustrationer: Made by Alex (Katrine Alex) katrine@madebyalex.se

Erik letar efter bra lera till husbygget.
En gris borde
man ha på gården.

Vikingatida tupp Marknaden stänger för kvällen, och Erik följer med Gurdrun hem. Erik och hans Gudrun gläder sig åt sitt nya hem: Baecknaberga gård.