Inbunden FANTASY-BOK

Isme
andra boken i serien om Arcies Värld

 

utgiven 2013 på Lumio Förlag  

 
Direkt till Lumios Webshop!

av BITTE NJ
Illustrationer av Elin Nilsson
Elins hemsida: www.elinnilsson.daportfolio.com

 

I Storlandet kämpar Kungen och hans folk med sina drakar för att bygga upp sitt land igen efter kriget. Samtidigt kommer nya krigshot från Naboriket i norr och från Magikernas fäste. Många byar råkar ut för illdåd och Storlandet samlar sina stridsdrakar och ryttare. Isme växer upp mitt i dessa orostider. Hon träffar Archie och hans famij nästan samtidigt som hon får klart för sig vad magidrakar betyder. Isme hamnar snabbt i händelsernas centrum tillsammans med sin ryttarinna Minna. De båda och alla drakarna från den hemliga Gläntan blir Kungens hemliga vapen, på många sätt.

 

Isme ljudbok

utgiven på Lumio Förlag 2013

Inläsare:
Bitte NJ
Illustrationer: Elin Nilsson
Produktion:
Apelsin studio, Daniel Karlsson, Orsa 2013

Mediaplant, 2013

Mer om Isme kan du läsa på Archies Världs egen Facebooksida:
Archies Fanclub.

TILLBAKA till Författarsidan


******************************************************

RECENSION, CITAT
från BTJ, citat ur
Häftepos 14104586
Nohrin Jernberg, Bitte    - Isme
Lektör:
  Eva E:Son Fransson

"...
Drakträning, familjebildning, drakfamiljer som återförenas, uppfinnarglädje och underhållande händelser fyller sidorna. De starka band som knyts mellan personerna i boken blir det berättelsen vilar på. Man kan hela tiden känna samhörigheten mellan bokens huvudpersoner..."


******************************************************
RECENSION, CITAT:
Från Dalarnas Författarförbund, DFF hemsida:
Bitte Nohrin Jernbergs fantasybok ISME 2013 (LUMIO förlag 248 sidor)
Med illustrationer av Elin Nilsson

Recensent:
Ulla Hannelius

"Detta är en bok som man inte lägger ifrån sig. Vem vill inte se vad Kungens hemliga vapen skall kunna åstadkomma?
  
Boken om Isme är en bok full av spänning, men också av humor och värme, där författarens förmåga att gestalta till exempel drakarnas sinnestämningar får läsaren att identifiera sig även med dessa. Vem skulle inte vilja vara t.ex. en drake med magiska förmågor, kommunicera med tankeläsning, rida på jättedraken Allmandis rygg?
  
De svartvita illustrationerna av Elin Nilsson kompletterar boken fint. Kartorna är lätttydbara även för den som har svårt för kartor i vanliga fall och person- och drakregistret i början av boken är en god hjälp för läsaren.
"

******************************************************

RECENSION

Från Niklas Krog som läst Isme, hela recensionen:

 

Du skriver med stor berättarglädje. Det märks att du älskar dina huvudpersoner och deras historia - och det räcker långt. Men den kärleken gör också att det ibland går lite långsamt framåt. Huvudpersonerna samtalar och får visa upp olika sidor av sina personligheter, medan det egentligen inte händer så mycket.

 

Jag är en extremt handlingsorienterad läsare och vill hela tiden ha en känsla av att berättelsen rör sig framåt. Att det finns något stort mål med allt som händer. Den känslan saknade jag bitvis. På sidan 83 brände det till när Isme upptäckte sin förmåga att bli osynlig - snyggt påhitt! Och sedan på sidan 108 när Minna och Pavel pratade om att Isme måste gömmas undan för magikerna. Då blev det sträckläsning.

 

Därefter är det dramatik i mindre skala (för mig) med Allmandis funktion som flygtransport, strider med magikerna, kungen som behöver flyttas, drakägg och människobarn - och slutstriden. Det är en sprudlande livsberättelse om Isme och Archie, Minna och Edi. Men jag, som läsare, vill ha lite mer handling. Lite mer känsla av att allt är på liv och död.

 

Jag skrev någon gång att du skulle ha haft nytta av en förlagsredaktör. Det gällde inte korrekturfel, för jag kan inte minnas några större missar. Mina egna texter är nog inte så här rena när jag skickar dem till förlaget. Men emellanåt blir samtalen lite för pratsamma för mig. Jag gillar hårdkokt. :) Sånt brukar redaktörer också hjälpa till med. De kommer med förslag. Ofta användbara sådana.

 

Med tanke på att du inte har en betald förlagsredaktör är texten förbluffande bra. Som sagt, det är din berättarglädje jag minns efteråt. Kärleken till din historia.

 

******************************************************


Isme är en bok för dig som:

...gillar att läsa Fantasy, och framför allt om drakar! I denna serie om Archies Värld händer mycket. Andra boken, Isme, är fylld av spänning, romantik, gråt och skratt i en härligt uppfriskande blandning. Låt dig underhållas en stund och häng med på äventyr med Isme och Archie och alla deras vänner!

Detta är den andra boken i serien om Achies Värld. Här kan du få lite försmak ur boken:

"Drakägget", om när det lilla drakynglet föds... (finns med som förhandsläsning även i Archie) 

Läs också om:  när Isme möter Archie första gången!

 

Isme kan du beställa direkt på Lumio Förlag: www.lumio.se

 

TILLBAKA till Författarsidan

          

      

 

 

                

                 karta2

 

ströder